Polydox-12 kompakt biológiai szennyvíztisztító kisberendezés

Termék részletek:

A POLYDOX egyedi szennyvíztisztító kisberendezés kommunális szennyvizek biológiai tisztítására alkalmazható olyan területeken, ahol nem megoldható a csatornahálózat kialakítása. Kezelésük rendeltetésszerű használat mellett minimális időráfordítással jár, üzemeltetési költsége alacsony. A berendezés egyenértékű környezetvédelmi megoldást biztosít a közműves szennyvízelvezetéssel, -tisztítással.

2 143 383 Ft

Cikkszám: RK0064400000 Kategória: Címke:

Az alábbi terméket méretétől adódóan különböző szállítási feltételekkel tudjuk szállítani. Bővebb információért kérjen árajánlatot.

További termék infromációk:

A szennyezőanyagok lebontását baktériumok és egyéb mikroorganizmusok végzik, amelyek érzékenyek vegyszerekre, amelyek gátolják a baktériumok szaporodását. Ilyenek például – a teljesség igénye nélkül – az antibiotikumok, a hypo, a klórmész, a különböző fertőtlenítő szerek. Ezért fontos, hogy az ilyen berendezést alkalmazó háztartásokban szemléletváltás következzen be, minimális és lehetőleg biológiailag lebomló vegyszereket alkalmazzanak.

A POLYDOX 12 működési elve:

Előülepítő: a mechanikai tisztítási fokozat szerepét tölti be. A befolyó nyers szennyvíz áramlási sebessége lecsökken, és fázis szétválás következtében a szilárd részek leülepednek. A durva szennyeződések lebontása bontó levegő bevitel segítségével történik. A mechanikai tisztítással egy időben megindul az anaerob bomlás, ill. a denitrifikáció. Az előülepítő feladata a durva szennyeződések leválasztása és a biológiai lebontás során keletkezett fölösiszap tárolása.

Aerob medence: az aerob térbe jutó szennyvíz szerves anyag tartalmának jelentős része lebomlik. A biológiai bomlást végző mikroorganizmusok életfeltételhez szükséges levegőt kis teljesítményű membrános légkompresszor juttatja csődiffúzor(ok) segítségével a reaktortérbe. A reaktortérben megvalósul a teljes biológiai lebontás és végbemegy a teljes nitrifikációs folyamat.

Utóülepítő: feladata az ülepíthető anyagok, iszap leválasztása. A leülepedett iszap az előülepítőbe, és az aerob térbe kerül, ahonnan az üledéket évente 1-2 alkalommal, ill. szükség szerint el kell szállíttatni. Iszapelvételkor gondoskodni kell a reaktortér, valamint az utóülepítő rész tisztításáról is, majd a tartályt fel kell tölteni vízzel.

Az egyes terek között a szennyvíz gravitációsan, valamint a vezérlés által működtetett mamutszivattyúk segítségével közlekedik. A tisztított szennyvíz szintén gravitációs úton távozik a berendezésből, ami gyökéröntözésre kiválóan alkalmas.

Műszaki adatai

 • Kapacitás: 1-8 LE (lakosegyenérték)
 • Névleges napi vízhozam: 1,8 m3/nap
 • Anyag: Polietilén
 • Méret: átmérő 1700 mm
 • Térfogat: 3 m3
 • Elektromos csatlakozás: 230 V
 • Befolyó csatlakozóméret: DN110 PVC cső
 • Elfolyó csatlakozóméret: DN 110 PVC cső
 • Energiafelhasználás: 0,615 kWh/nap
 • Beépített elektromos kapacitás: 0,0041 KW
 • Alkalmazási terület: lakossági szennyvízkezelése 15 lakos egyenértékig
 • Tisztítási hatásfok: KOlk: 90%
 • BOl5: 90%
 • Lebegőanyag összes: 90%

További információk

A beépítési követelményeket a POLYDUCT NYRt. beépítési útmutatója tartalmazza

Kérjen árajánlatot

Árajánlatkérés - PROFITARTÁLY.HU
Rendeléssel, információval kapcsolatban keresse kollégáinkat.

Bisztrán János

értékesítési igazgató
jbisztran@polyduct.hu+36 30 5846517

Rácz Nataniel

értékesítő
nracz@polyduct.hu+36 30 299 0811

Kovács Tibor

termékfejlesztő
tkovacs@polyduct.hu+36 30 598 9155

Ismerje meg szállítási feltételeinket

Gyártott és forgalmazott termékeket különböző szállítási lehetőségekkel
juttatjuk el megrendelőinkhez. 
Szállítási díjak és információk

Product Enquiry